Hoekwoning met tunnelhaard

Alkmaar

De opdrachtgevers hadden een wens om aan te bouwen bij hun hoekwoning in Alkmaar. Lifs heeft een ontwerp gemaakt voor de indeling, maatwerk en aankleding. Een zee van ruimte hebben de opdrachtgevers erbij gekregen na deze verbouwing! De woning is zowel aan de zijkant als aan de achterkant aangebouwd. Aan de voorkant zit de riante woonkeuken met eethoek en vaste eetkamerbank. Door het stalen raam kunnen de ouders contact houden met de kinderen in de speelhoek. Dit stalen raam zorgt voor mooie doorkijkjes. De keuken is ook af te sluiten door middel van een stalen deur.

De lange wand hebben we niet laten inspringen, maar we hebben gekozen voor een voorzetwand waarin we nisjes van hout hebben verwerkt, zo is niet te zien waar het oorspronkelijk huis eindigde. We hebben een meubel gemaakt, waarin de constructie/kolommen weggewerkt zijn, er is een haard met roomdivider geplaatst, veel bergruimte, ruimte voor tv etc. Een multifunctionele wand die de 2 ruimtes met elkaar verbindt, een heerlijk leefruimte voor het hele gezin!